Υλικά για 6 περίπου κρέπες:
1 φλιτζάνι αλεύρι
1 φλιτζάνι φρέσκο γάλα
1 κουταλιά του γλυκού (κοφτή) ζάχαρη
1/2 κουταλιά της σούπας αλάτι
2 αυγά
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε καλά τα δύο αυγά. Ρίξτε το γάλα και στη συνέχεια ρίξτε σιγά σιγά το αλεύρι και ανακατέψτε μέχρι να γίνει ένα παχύρρευστο μείγμα. Προσθέστε τη ζάχαρη και το αλάτι και συνεχίστε το ανακάτεμα. Αφήστε το μείγμα σας να ξεκουραστεί, ανακατεύοντας που και που ώστε να μη σβολιάσει.
Μέχρι εδώ όλα εύκολα, αλλά τώρα θα χρειαστεί ταχύτητα και ακρίβεια. Βάλτε λάδι σε ένα μεγάλο κομμάτι χαρτιού κουζίνας και περάστε προσεκτικά από την επιφάνεια του τηγανιού. Με μια κουτάλα προσθέστε από το μείγμα σας στο τηγάνι. Με γρήγορες κινήσεις γυρίστε το τηγάνι ώσπου να πάει παντού το μείγμα. Αν έχετε το μάτι στο δυνατό, θα χρειαστεί λιγότερο από 1 λεπτό για να ψηθεί η κάθε πλευρά. Με μια σπάτουλα ξεκολλήστε γύρω γύρω τη κρέπα και γυρίστε την. Επαναλάβετε μέχρι να σας τελειώσει το μείγμα. Μη ξεχνάτε αφού βγάζετε κάθε κρέπα να λαδώνετε με το χαρτί το τηγάνι! Τα υλικά σας μπορείτε να τα προσθέσετε αφού βγάλετε τις κρέπες. Αν τα βάλετε κι αυτά στο τηγάνι, ίσως δυσκολευτείτε να την τυλίξετε στο τέλος για να τη βγάλετε. Αν θέλετε περισσότερες κρέπες, κρατήστε τα 2 αυγά, αλλά προσθέστε αναλογικά περισσότερα από τα άλλα υλικά. !
Καλή σας όρεξη!!
1 φλιτζάνι αλεύρι
1 φλιτζάνι φρέσκο γάλα
1 κουταλιά του γλυκού (κοφτή) ζάχαρη
1/2 κουταλιά της σούπας αλάτι
2 αυγά
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε καλά τα δύο αυγά. Ρίξτε το γάλα και στη συνέχεια ρίξτε σιγά σιγά το αλεύρι και ανακατέψτε μέχρι να γίνει ένα παχύρρευστο μείγμα. Προσθέστε τη ζάχαρη και το αλάτι και συνεχίστε το ανακάτεμα. Αφήστε το μείγμα σας να ξεκουραστεί, ανακατεύοντας που και που ώστε να μη σβολιάσει.
Μέχρι εδώ όλα εύκολα, αλλά τώρα θα χρειαστεί ταχύτητα και ακρίβεια. Βάλτε λάδι σε ένα μεγάλο κομμάτι χαρτιού κουζίνας και περάστε προσεκτικά από την επιφάνεια του τηγανιού. Με μια κουτάλα προσθέστε από το μείγμα σας στο τηγάνι. Με γρήγορες κινήσεις γυρίστε το τηγάνι ώσπου να πάει παντού το μείγμα. Αν έχετε το μάτι στο δυνατό, θα χρειαστεί λιγότερο από 1 λεπτό για να ψηθεί η κάθε πλευρά. Με μια σπάτουλα ξεκολλήστε γύρω γύρω τη κρέπα και γυρίστε την. Επαναλάβετε μέχρι να σας τελειώσει το μείγμα. Μη ξεχνάτε αφού βγάζετε κάθε κρέπα να λαδώνετε με το χαρτί το τηγάνι! Τα υλικά σας μπορείτε να τα προσθέσετε αφού βγάλετε τις κρέπες. Αν τα βάλετε κι αυτά στο τηγάνι, ίσως δυσκολευτείτε να την τυλίξετε στο τέλος για να τη βγάλετε. Αν θέλετε περισσότερες κρέπες, κρατήστε τα 2 αυγά, αλλά προσθέστε αναλογικά περισσότερα από τα άλλα υλικά. !
Καλή σας όρεξη!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου