Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

Γιουβέτσι με μοσχάρι


Υλικά:

1/2 κιλό μοσχάρι, μαλακό, για κατσαρόλα
1 ποτήρι κρασί ημίγλυκο
1 πακέτο κριθαράκι
2 κονσέρβες ψιλοκομμένο ντοματάκι
1/2 + 1/2 φλυτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
4 σκελίδες σκόρδο
Αλάτι, Πιπέρι
1 κουταλιά κανέλα
2 φύλλα δάφνης
1 + 2 φλυτζάνια ζεστό νερό
1 κύβο κνόρ κοτόπουλο
Τριμμένη Παρμεζάνα, (ή κεφαλοτύρι)


Εκτέλεση:

Πλένουμε το κρέας καλά, το κόβουμε σε κομμάτια και το αφήνουμε να στεγνώσει.
Ρίχνουμε το κρασί σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρέας, απ’ όλες τις πλευρές, μέχρι να εξατμισθεί το κρασί.
Προσθέτουμε την ντομάτα , το αλάτι, το πιπέρι, το σκόρδο και ένα ποτήρι ζεστό νερό.
Μόλις πάρει βράση, προσθέτουμε το λάδι, (το ένα από τα δύο μισά), χαμηλώνουμε τη φωτιά και το μαγειρεύουμε για όσο χρόνο χρειαστεί, (περίπου 25-30 λεπτά)

Σε ένα ταψί ρίχνουμε μέσα το περιεχόμενο της κατσαρόλας με το κρέας και την σάλτσα, προσθέτουμε δύο κούπες ζεστό νερό που έχουμε διαλύσει μέσα τον κύβο ΚΝΟΡ, προσθέτουμε το κριθαράκι, με τρόπο ώστε να πάει παντού ομοιόμορφα, προσθέτουμε το άλλο 1/2 φλιτζάνι λάδι, ανακατεύουμε καλά και στη συνέχεια το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
Προθερμαίνουμε το φούρνο και το βάζουμε στους 180 βαθμούς για 35-40 λεπτά.

Στα τελευταία 10 λεπτά ξεσκεπάζουμε το φαγητό, το ανακατεύουμε, το πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί, το ανακατεύουμε εκ νέου  και συνεχίζουμε το ψήσιμο έως ότου να λιώσει το τυρί να κάνει κρούστα και να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου