Επιστρέφουμε με συνταγή φοβερή για τα πιο νόστιμα μπιφτέκια.
Υλικά
1 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
1 κουταλιά της σούπας φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
1 κουταλιά της σούπας μαϊντανός
1 κουταλιά της σούπας κέτσαπ
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα απλή
1 κουταλιά της σούπας νερό
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού κάρυ
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
2 χούφτες τριμμένη φρυγανιά
Εκτέλεση
Ανακατέψτε τα υλικά σε μια λεκάνη και ζυμώστε τον κιμά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Σκεπάστε το με μια μεμβράνη και βάλτε το στο ψυγείο για μισή ώρα. Στη συνέχεια βγάλτε το και ζυμώστε τα μπιφτέκια σ μέγεθος παλάμης, χωρίς να ταλαιπωρήσετε πολύ τον κιμά. Τοποθετήστε σε ταψί με λαδόκολλα, ρίξτε λίγο ελαιόλαδο πάνω σε κάθε μπιφτέκι και 2 ποτήρια του νερού στο ταψί. Ψήστε 15 λεπτά στους 180 στη μέση του φούρνου. Γυρίστε τους ανάποδα και συμπληρώστε με νερό αν έχει απορροφηθεί τελείως. Ψήστε άλλα 15 λεπτά και κλείστε τον φούρνο. Σερβίρετε με μια φέτα κασέρι τσένταρ ή μια φλούδα βούτυρο.
Καλή όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου