Μια εύκολη και απλή συνταγή για μακαρόνια.
Θα χρειαστείτε:
μακαρόνια πένες (κατά προτίμηση)
κρέμα γάλακτος (μικρή συσκευασία για ζυμαρικά/μαγειρική)
μουστάρδα
μαγιονέζα
μισή κόκκινη, μισή κίτρινη, μισή πορτοκαλί πιπεριά
λιγότερο από μισό κιλό μανιτάρια πορτομπέλο
μισό στήθος κοτόπουλο
βούτυρο ή ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Αρχικά πασαλείψτε το κοτόπουλο με βούτυρο ή λάδι και τηγανίστε το μέχρι να πάρει χρώμα. Στη συνέχεια βάλτε το σε ένα ταψάκι, αλατίστε, βάλτε λίγο δεντρολίβανο, και ψήστε το κοτόπουλο στο φούρνο, μέχρι να ψηθεί καλά και από μέσα.
Καθαρίστε τα μανιτάρια και στη συνέχεια κόψτε τα σε φέτες και μετά στη μέση. Σε ένα τηγάνι τσιγαρίστε σε λίγο λάδι τα μανιτάρια, ρίξτε αλάτι και τρίψτε φρέσκο πιπέρι.
Στη συνέχεια ρίξτε τις πιπεριές κομμένες επίσης σε μισές λωρίδες. Σε ένα ποτήρι χτυπήστε 2-3 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο, με 1-2 κουταλιές μουστάρδα και μαγιονέζα. Βγάλτε το κοτόπουλο, αφαιρέστε την πέτσα και κόψτε το ψαχνό σε λωρίδες. Βάλτε το κι αυτό στο τηγάνι και κάντε το μια γύρα με τα υπόλοιπα υλικά. Ρίξτε παράλληλα και το μίγμα του ποτηριού. Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά.
Βράστε τις πένες σύμφωνα με την προτίμησή σας. Μόλις είναι έτοιμα, σουρώστε τα μακαρόνια, ξαναβάλτε τα στην κατσαρόλα και ρίξτε μέσα το περιεχόμενο του τηγανιού. Ανακατέψτε καλά και σερβίρετε όσο είναι ζεστό. Το φαγητό τρώγεται και δεύτερη μέρα, αν και θα χρειαστεί να το ζεστάνετε καλά, ώστε να είναι το ίδιο νόστιμη η σάλτσα. Καλή σας όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου