Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Αρακάς

Χρειαζόμαστε

1/2 κιλό αρακά
1 μεγάλη πατάτα
2-3 καρότα
1 πιπεριά φλωρίνης
1 κρεμμύδι
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2-3 κουταλιές σάλτσα ντομάτας
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
νερό

Εκτέλεση

Κόβουμε σε μικρά κομμάτια την πατάτα, τα καρότα, την πιπεριά και το κρεμμύδι.

Βάζουμε στην κατσαρόλα μας το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι.

Αφού πάρει ένα όμορφο ξανθοκάστανο χρώμα το κρεμμύδι μας, ρίχνουμε στην κατσαρόλα κι όλα τα υπόλοιπα υλικά μας. Η σειρά ρίψης δεν έχει ουδεμία σημασία.

Τα ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια ρίχνουμε στην κατσαρόλα μας νεράκι, τόσο ώστε να τα καλύψει και τα αφήνουμε στην ησυχία τους να σιγοβράσουν.

Λίγο πριν βγάλουμε την κατσαρόλα μας από τη φωτιά, προσθέτουμε τη σάλτσα μας. Αν δεν έχουμε φρέσκια ντομάτα, προτιμάμε κονσέρβα με ψιλοκομμένα ντοματάκια.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου