Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Πώς κάνουμε πατάτες φούρνου;

Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες στα 6.
Τις βάζουμε σε κατσαρόλα, σκεπάζουμε με νερό και από την ώρα που θα πάρουν βράση, βράζουμε για 15΄.
Θα είναι έτοιμες όταν τρυπιούνται με το πιρούνι.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250οC στις αντιστάσεις.
Αδειάζουμε το νερό από την κατσαρόλα και την κουνάμε να σπάσουν μεταξύ τους οι πατάτες και να κάνουν εξογκώματα.
Τις αραδιάζουμε σε λαμαρίνα, τις περιχύνουμε με ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με φρέσκια ρίγανη και ανακατεύουμε.
Ψήνουμε για 30΄-35΄, ώσπου οι πατάτες να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές εξωτερικά ενώ μέσα θα παραμείνουν μελωμένες.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου